Ondersteuning van regionale transfer centra (RTC’s)

De nieuwe wet Werk & Zekerheid raakt de vervangerspraktijk heel hard. In dat kader worden een aantal Regionale Transfer Centra opgezet. De vervangingstool van Salure is speciaal gemaakt om dit proces volledig te faciliteren en risico’s te minimaliseren.

Eenvoud en intelligentie

Per verlof- en verzuimmelding heeft u een handig dashboard ter beschikking waar u eenvoudig vervangers kunt selecteren. Daarbij kunt u de vervanger selecteren op eerdere ervaring met de groep, totale kostprijs voor de inzet, beoordeling per inzet, etc.

 • Intelligente filters om vervangers te selecteren.
 • Met enkele klikken heeft u een vervanger ingepland.

Inzicht en capaciteitsplanning

De Wet Werk en Zekerheid heeft veel verandert. De flexibiliteit met 0-uren contracten en meerdere subdienstverbanden is verledentijd. Het gezamelijk plannen van de capaciteit wordt met hypermoderne dashboards in QlikSense mogelijk. Poolercapaciteitsuitnutting, percentage ingeplande vervangingen afgezet tegen het aantal verlof-/verzuimmeldingen zijn realtime beschikbaar.

 • Capaciteitsplanning per dag, week, maand.
 • Percentage bezetting.
 • Analyse per school (verzuim, verlof, vervangingen)
 • Analyse kortdurende en langdurige vervangingen

Uitwisselen van vervangers

U kunt samenwerken met besturen in de regio en uw vervangers uitwisselen of detacheren.

 • Eenvoudiger opvangen van pieken
 • Gezamelijk werkgelegenheid bieden aan vervanger
 • Goede vervangers samen vasthouden
 • Beoordelingen synchroniseren als (als u dit wenst)
Bekijk de app

Gebruikersvriendelijke app voor vervangers!

Met een app is het voor vervangers nog makkelijker om hun beschikbaarheid door tegeven. Voor iOS, Android en WindowsPhone. U kunt op oproepberichten sturen naar de vervanger vanuit de app
Bekijk de app

Wet Werk en Zekerheid en RTC’s ondersteund in de vervangingstool

Vraagstukken RTC

Bij de opzet van een RTC ervaren veel scholen praktische problemen met betrekking tot een vinden van een goede, moderne systeemoplossing waarmee het gehele proces van de vervangingsadministratie wordt geautomatiseerd:
– Hoe kunnen de risico’s die de nieuwe wet Werk & Zekerheid met zich meebrengt adequaat worden beheerst en kunnen transitievergoedingen of onjuiste contractverlengingen worden voorkomen?
– Hoe voorkom ik dubbele (en daarmee foutgevoelige) invoer van gegevens (HR systeem en vervangingssysteem)?
– Hoe krijg ik inzicht in de gehele vervangerspool van het RTC?
– Hoe kan ik met andere schoolbesturen eenvoudig vervangers uitwisselen?
– Hoe zorg ik ervoor dat de poolvervangers (vaste vervangers) maximaal (als eerste) ingezet worden?
– Hoe kan ik rekening houden met de wensen die vervangers hebben ten aanzien van inzet en werk?

Oplossing

De vervangingstool is een exclusieve tool die slim en snel een vervanger vindt voor uw werknemers.  De Wet Werk en Zekerheid is volledig geïntegreerd, met signalen, automatische blokkades en dashboards voor inzicht. Weg met de hectiek, onaangename verrassingen en de onregelmatigheid. Met de VV-tool wordt consistentie en stabiliteit binnen uw instelling of bedrijf gegarandeerd!
Salure kan met haar systeemoplossing voor de vervangingspraktijk direct aansluiten / koppelen op in gebruikte HR systemen van de aangesloten besturen en biedt een concreet antwoord op bovenstaande vragen. Kortom een adequate oplossing voor het vervangingsproces in een RTC! Inmiddels benutten veel schoolbesturen onze oplossing (tot hun volle tevredenheid).

Aanvraag demonstratie

Aanvraag

Geïnteresseerd in demonstratie?

U kunt hier een demonstratie aanvragen. U bent vrij om te kiezen. Wij overtuigen u graag dat vervangen nog nooit zo eenvoudig is geweest!
Aanvraag

Autorisatie

Per taak en per school kan een gebruiker worden geautoriseerd. Zo kunt u de verschillende stappen van het vervangingsproces nauwkeurig verdelen bij uw medewerkers.

 • Nauwkeurige autorisatie met taak en per school.
 • Verschillende proces stappen onderverdelen per medewerker.

Integratie met het Vervangingsfonds

Omdat u de vervangingen en inzet van poolers registreert in de Vervangingstool, is er een naadloze integratie mogelijk met het Vervangingsfonds. U hoeft dus niet meer in Excel alle poolers in te vullen: de PoolTool is overbodig!

 • In luttele stappen declareert u automatisch de inzet van poolers.
 • U heeft geen omkijken naar de technische specificaties van het bestand en de controle daarvan. Dat vindt allemaal automatisch plaats in de Vervangingstool.